Οι δράσεις του
EcoFest 2021

Eco-Mobility, Eco-Living, Recycling, Eco-cooking, Eco-Fun, Eco-Fashion

6 κατηγορίες δράσεων, 6 διαφορετικοί τομείς της καθημερινότητας που μπορείς να αλλάξεις συνήθειες και να υιοθετήσεις πιο "πράσινες" πρακτικές.

Νέες ιδέες, καινοτόμες λύσεις, έξυπνες πρακτικές, αλλά και διασκεδαστικοί τρόποι ώστε να αφήνεις μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα για να... ζεις τη ζωή σου στο πράσινο!

Eco-Mobility

Θέλεις να οδηγήσεις ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο; Θέλεις να κάνεις βόλτα με ηλεκτρικό ποδήλατο;

Mάθε τα πάντα για την ηλεκτροκίνηση και τη μικροκινητικότητα!
Έλα να θαυμάσεις από κοντά τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα αυτοκινήτων, αλλά και τα καινοτόμα αγωνιστικά οχήματα τύπου formula από ομάδες φοιτητών ελληνικών πανεπιστημίων. Ζήσε την εμπειρία της ηλεκτροκίνησης μέσα από τη δυνατότητα test-drive ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου και οδήγησε ηλεκτρικά πατίνια και ποδήλατα σε οριοθετημένες διαδρομές του πάρκου, μαθαίνοντας πώς οι αστικές μετακινήσεις μπορούν να κάνουν τις πόλεις μας πιο πράσινες!

Κινήσου ηλεκτρικά - Ζήσε τη ζωή σου στο πράσινο!

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ >
Eco-Living

Πώς είναι το πράσινο σπίτι του μέλλοντος; Μπορώ να κάνω κάτι για την κλιματική αλλαγή;

Ενημερώσου για έξυπνες και καινοτόμες οικιακές λύσεις που μειώνουν το περιβαλλοντικό σου αποτύπωμα. Μάθε τι μπορείς να αλλάξεις στην κουζίνα, στο μπάνιο σου, στον πρωινό καφέ σου, κάτι τόσο απλό που δεν το είχες φανταστεί.
Έλα πιο κοντά στην φύση και λάβε μέρος σε διασκεδαστικές αθλητικές δραστηριότητες (μπάσκετ, γιόγκα και πολλές ακόμη).

Υιοθέτησε οικολογικές συνήθειες - Ζήσε τη ζωή σου στο πράσινο!

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ >
Recycling

Γιατί να ανακυκλώσω; Τι να ανακυκλώσω; Πώς να ανακυκλώσω;

Στο EcoFest θα μάθεις πώς μια απλή καθημερινή συνήθεια μπορεί να σώσει το περιβάλλον από μεγάλες ποσότητες αποβλήτων, να εξοικονομήσει πρώτες ύλες και ενέργεια, και να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας. Από ειδικούς κάδους ανακύκλωσης και εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους, μέχρι γλυπτά από ανακυκλώσιμα υλικά. Με ένα πάρτυ από μουσικά όργανα φτιαγμένα από ανακυκλώσιμες συσκευασίες, το EcoFest δίνει το ρυθμό!

Βάλε καλάθι στην ανακύκλωση - Ζήσε τη ζωή σου στο πράσινο!

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ >
Eco-Cooking

Να το πετάξω το γάλα όταν λήξει; Να αγοράσω σταφύλια εισαγωγής μέσα στο χειμώνα;

Έλα να μάθεις τα μυστικά του οικολογικού μαγειρέματος από δημοφιλείς σεφ! Αξιοποίησε έξυπνα τα τρόφιμα που έχουν περισσέψει και δημιούργησε νόστιμα και υγιεινά πιάτα για όλη την οικογένεια. Μάθε τα εποχιακά προϊόντα και τι προσφέρουν στην υγεία μας, αλλά και στο περιβάλλον. Φόρεσε την ποδιά σου και λάβε μέρος στα σεμινάρια για μικρούς και μεγάλους με καλεσμένους έκπληξη!  
Μαγείρευε οικολογικά χωρίς σπατάλη - Ζήσε τη ζωή σου στο πράσινο!

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ >
Eco-Fun

Μπορεί η οικολογία να γίνει διασκεδαστική; Πώς θα εκπαιδεύσω και θα ευαισθητοποιήσω περιβαλλοντικά τα παιδιά μου;

Οι μικροί ecoists (μαζί με τους μεγάλους) μαθαίνουν διασκεδάζοντας στο EcoFest! Ο Καραγκιόζης αναπτύσσει οικολογική συνείδηση, μαθαίνοντας τον κύκλο του νερού. Εικαστικά εργαστήρια και παιχνίδια ρόλων μεταμορφώνουν τα παιδιά σε εξερευνητές της πράσινης πόλης. Θεατρικές παραστάσεις και stand-up comedy με θέμα το περιβάλλον εκπαιδεύουν και ψυχαγωγούν, ενώ παιχνίδια και διαγωνισμοί, γυρίζουν ακόμα και τους μεγάλους στην παιδική τους ηλικία.

Μάθε διασκεδάζοντας - Ζήσε τη ζωή σου στο πράσινο!

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ >
Eco-Fashion

Έχει η μόδα οικολογικό αποτύπωμα; Τι είναι το greenwashing; Ποιο είναι το αντίκτυπο της «γρήγορης» βιομηχανίας μόδας;

Οι ειδικοί του eco-fashion θα απαντήσουν σε όλες τις απορίες σου για την "ηθική μόδα". Χειροποίητα ενδύματα, αξεσουάρ και οργανικά υλικά πρωταγωνιστούν σε μία έκθεση για καλό σκοπό. Ξύπνα τη fashion designer που κρύβεται μέσα σου, μεταποίησε και δώσε δεύτερη ζωή στα παλιά σου ρούχα, μειώνοντας το οικολογικό σου αποτύπωμα. Αντάλλαξε ρούχα ή δώρισε τα κομμάτια που δεν φοράς πια σε ΜΚΟ και συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Υιοθέτησε την «ηθική μόδα» - Ζήσε τη ζωή σου στο πράσινο!

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ >
Eπικοινωνία
Στοιχεία Επικοινωνίας

Χαριλάου Τρικούπη 31
Κηφισιά, 14562
Αθήνα, Ελλάδα

[email protected]
(+30) 210-9230422