Test-drive από την Kosmocar

Ελάτε να γνωρίσετε τα πάντα για την Ηλεκτροκίνηση και τις καινούργιες τεχνολογίες από τους ειδικούς της Kosmocar!

Δείτε από κοντά και μάθετε όλες τις λεπτομέρειες για τα νέα ηλεκτρικά και φυσικού αερίου οχήματα των Volkswagen, Audi και Skoda. Συγκεντρωμένα σε ένα χώρο, από τη Volkswagen το ηλεκτρικό E-Golf, το plug-in υβριδικό Passat GTE και τα Polo TGI και Caddy TGI που κινούνται με φυσικό αέριο. Από την Audi το ηλεκτρικό e-tron και το A3 g-tron με φυσικό αέριο ενώ από τη Skoda το ηλεκτρικό CiITIGOe iV και τα φυσικού αερίου KAMIQ G-TEC, SCALA G-TEC και OCTAVIA COMBI G-TEC.

Νιώστε οι ίδιοι μία μοναδική εμπειρία οδήγησης αυτοκινήτων που κινούνται με ηλεκτρισμό ή φυσικό αέριο κάνοντας ένα test-drive.

Basket 3x3 FΙΒΑ Tournament

Δήλωσε συμμετοχή στο επίσημο site της FIBA και λάβε μέρος στο διήμερο 3x3 Eco-fest Basket Tournament για να κερδίσεις πλούσια δώρα και να γνωρίσεις από κοντά παλαίμαχους αγαπημένους παίκτες της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, που είναι έτοιμοι να σου διδάξουν τα μυστικά του αθλήματος.

Παράλληλα, πάρε μέρος στους διασκεδαστικούς διαγωνισμούς Δεξιοτεχνίας και Τύχης που θα διεξάγονται στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Μικροί και μεγάλοι είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν σε αυτή τη γιορτή και να διασκεδάσουν παίζοντας τη μπασκετική εκδοχή του Τροχού της Τύχης (Wheel of Fortune) και των Μουσικών Καρεκλών.

Εικονικό παιχνίδι τένις

Παίζουμε τένις για να παραχθεί ενέργεια! Νικητής θα είναι αυτός που θα συλλέξει την περισσότερη ποσότητα ενέργειας και θα κερδίσει το ρεύμα ολόκληρης της χρονιάς από το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας!

Έκθεση ζωγραφικής μικρών καλλιτεχνών

Έκθεση ζωγραφικής μικρών καλλιτεχνών από την Κιβωτό του Κόσμου & βράβευση των έργων τους με πλούσια δώρα.

Ανταποδοτική ανακύκλωση

Mέσω της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ενισχύσουν τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου. Στην αίθουσα Μηχανουργείο της Τεχνόπολης, μπορείτε να φέρετε άδειες συσκευασίες και να δωρίσετε την αξία του αντίτιμου που θα λάβετε σε μορφή κουπονιών υπέρ της ενίσχυσης των παιδιών της Κιβωτού.

Ζωγραφήγηση

Τα παραμύθια ζωντανεύουν μπροστά στα παιδιά που συμμετέχουν στην ανάπτυξη της ιστορίας! Η Λήδα Βαρβαρούση αφηγείται μια ιστορία, ενώ ταυτόχρονα τη σχεδιάζει σε μεγάλη επιφάνεια, χρησιμοποιώντας παραστατικά στοιχεία. Είναι σαν ζωντανός κινηματογράφος, με τη συμμετοχή των παιδιών!

Δημιουργία eco-graffiti

Χρησιμοποιώντας οικολογικά χρώματα το Imaginary Rooms δημιουργεί ένα graffiti με περιβαλλοντική θεματική και σε εντυπωσιακές διαστάσεις, για να ομορφύνουμε την πόλη μας!

"Ασφαλώς ποδηλατώ"

Το Ι.Ο.ΑΣ. "Πάνος Μυλωνάς" μας εκπαιδεύει για τη σωστή και ασφαλή χρήση του ποδηλάτου! Θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση για παιδιά σε σηματοδοτημένη διαδρομή εντός της Τεχνόπολης!

"Δώρισε το μπουφάν σου και ζέστανε μια ψυχή!"

Τα ρούχα που δε χρειάζεσαι πια, μπορούν να αποκτήσουν νέα ζωή! Τα συγκεντρώνουμε σε συνεργασία με το Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) για να βοηθήσουμε όλοι μαζί τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη!

Τρισδιάστατο επιτραπέζιο παιχνίδι... τύπου φιδάκι, από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας

Με το δικό της τρισδιάστατο επιτραπέζιο παιχνίδι... τύπου φιδάκι, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας βάζει το δικό της λιθαράκι στη διαμόρφωση ορθής ενεργειακής συνείδησης στους μαθητές-καταναλωτές και πολίτες, συμμετέχοντας ενεργά στο Eco-Fest. Με δύο ζάρια και πέντε πιόνια, που απεικονίζουν τα αιολικά, φωτοβολταϊκά, μικρά υδροηλεκτρικά, το βιοαέριο και τα δίκτυα, οι παίκτες του παιχνιδιού θα έχουν την ευκαιρία και δυνατότητα με ένα διαδραστικό και ταυτόχρονα απολαυστικό τρόπο, να ενημερωθούν έγκυρα και υπεύθυνα, με στόχο να αποκτήσουν ενεργειακή συνείδηση, να ενημερωθούν για το πώς μπορούν να κάνουν εξοικονόμηση ενέργειας, να μάθουν για τις μορφές των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και τα οφέλη τους και έτσι να συνδράμουν τα μέγιστα στην αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής. 

Στο παιχνίδι αυτό μόνο ανεβαίνεις και αυτό αντικατοπτρίζει πιστά το κεντρικό σύνθημα: «Με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας πάντα κερδίζεις!»

Σεμινάριο για την Ηλεκτροκίνηση

Μάθετε όσα θέλετε για την ηλεκτροκίνηση από το Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

Σεμινάριο για την κομποστοποίηση

Προτείνουμε ιδέες και εφαρμόζουμε λύσεις για την εναλλακτική διαχείριση των οικιακών οργανικών αποβλήτων. Μαθαίνουμε πώς να φτιάχνουμε το δικό μας οργανικό λίπασμα, πώς να δίνουμε στα φυτά μας υγεία και ευρωστία χωρίς να καταφεύγουμε σε αγροχημικά σκευάσματα. Φέρνουμε μαζί μας από το σπίτι φλούδες από πατάτες και άλλα φρούτα ή λαχανικά (όχι κρεμμύδια, σκόρδα, και φλούδες από εσπεριδοειδή) και σας δείχνουμε πως μετατρέπονται σε εύφορο χώμα.

Polyeco Contemporary Art Initiative (PCAI)

Τα παιδιά θα προβληματιστούν για οικολογικά και περιβαλλοντικά ζητήματα, θα μάθουν να δίνουν λύσεις μέσα από ιστορίες και αφηγήσεις και, παράλληλα, θα διερευνήσουν πως μπορούν να παράγουν κινούμενες εικόνες με μολύβι και χαρτί. Παράλληλα θα προβληθεί η παιδική ταινιοθήκη με 6 πρωτότυπες ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών περιβαλλοντικών προγραμμάτων του οργανισμού.

 

Eπικοινωνία
Στοιχεία Επικοινωνίας

Χαριλάου Τρικούπη 31
Κηφισιά, 14562
Αθήνα, Ελλάδα

[email protected]
(+30) 210-9230422